Sunday, 6 January 2013

Bersahabat hingga ke Syurga =]

In the name of Allah, Most Gracious and Most Powerful..

Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Ilahi,
ALLAH masih beri aku peluang untuk bernafas hari ini, melihat dunia yg indah dengan 
ciptaan Ilahi dan bertemu dengan kamu yg comel ni lagi.
Hee. Maaf harini sibuk sedikit, dan baru sekarang diberi peluang update
posting baru kat blog ni =)

Eh eh bebel-bebel, lupa pulak nak beri salam.
Assalamu'alaikum wbt anta anti ^_^

Rase-rase harini saya nak post pasal apa yaa?
Ada sape-sape tahuu? Agak-agak kee? Ehehehh. Ngade nye kau nk teka teka pulak haihh!!
Title hari ni insya-ALLAH tentang PERSAHABATAN.

 " Kau dengan Aku bersahabat kerana ALLAH SWT."
**omeyy nye, cube tanye diri jap, kita sayang kawan kita takk??**

Okayy. Kadang-kadang perasaan sayang ni susah untuk dilafazkan right?
Tak kan smua bnda kita nk bgtahu. Ada jugak secret secret nyaa:D
Perasaan tu kita dapat rase bila mana kawan kita ambil berat pasal kita,
dia banyak bantu kita tyme kita susah, bila sedih dia ada sebelah kita dan mcm-mcm lagi laa.
Tapi pernah tak tengok kawan kita tu nampak bahagia je sentiasa??
pernah? yakin kah manusia mcm dia takde masalah dunia?
Haa tipu kalau kate tkde, tapi die taknak tnjuk.
Dia taknak susah kan kita, kann? Baikkan dia? ALLAHU AKBAR.

Tapi kita sebagai kawan mesti nk tolong dia, nak tgk dia senyum sntiasa.
Kita juga manusia sama seperti yg lain, sometimes tk mampu nk tolong org lain 
sebab masalah diri sendiri tk tertanggung. Apa yg kita boleh tolong??
Kita tolong dia dengan kita panjatkan do'a untuk dia. Minta
ALLAH bantu dia, bukakan pintu rezeki buat dia.
Insya-Allah, tak rugi...Dalam masa yg sama, do'a itu juga dapat untuk diri kita.
Insya-Allah!! Yakin dengan ALLAH !!

Bila bersahabat, perlulah saling memahami antara satu sama lain =)

Fitrah , dalam bersahabat pernah terluka, terguris, terasa,
berbagai-bagai ter lah kan. Itu perkara biasa.
Asam garam dalam persahabatan. Baru indah ^^ Hee.
Tapi kita kena banyak-banyak lah bersabar dan tabah yaa.
Jangan cepat marah, merajuk sana sini,**ouchh,terasa sikit hee.
ini ujian ALLAH. Dia nak tengok sjauh mana kita mampu jaga hubungan
kita dengan sahabat kita. Betul kann??

Tanpa sahabat, hidup kita kosong sedikit la, takde hiburan.
Tak kosong okay, sebab kita masih punya ALLAH. Ingat tu !! 
Kita boleh belajar sama-sama, kongsi ilmu, main sama-sama,
gelak tawa sama sama, huhu. Carilah sahabat yg boleh bawa kita
lebih dekat dengan syurga ALLAH.

" Aku mencintaimu kerana agama yg ada padamu, hilang agama itu maka hilanglah
cintaku padamu."
Eh ehh tahu la da abess skola, rindu kawan kawan lah tuh,
sebab tu nk story pasal sahabat. cehh!!!
bersabar la bebanyak ye andai kebosanan menimpa diri
apabila membaca post ini. 

Saya harap, dalam posting yg tk seberapa ni
adalah sikit input baiknya, mudah mudahan .
Semoga persahabatan kita kekal hingga ke syurga. Ameen.
Esok saya dah mula blaja bawak kereta dan mula jugak kelas bi.
Ohhhhh semakin sibuk lah.. Haha sibok lah sangatt!
Tapi saya cuba curi masa untuk bersama blog tercinta untuk
kita sama-sama berkongsi bicara yaa =)
Insya-Allah. Dengan izinNYA.

Wallahu'Alam.
Thankyouuuu for reading.
May ALLAH bless you <3