Wednesday, 3 April 2013

Cinta High Class ! =)

In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

Salam Alaik. Alhamdulillah.
Syukur ke hadrat Ilahi masih diberi peluang hinggalah harini,
melihat dunia yang tersergam indah ini. SubhanAllah.

Bagi insan yang mengenali pasangan novelis islamik ini,
Dr Farhan Hadi  Ustazah Fatimah Syarha
Hihi. Sungguh bahagia sekali mereka dan sweet belaka hikhik =D
Alhamdulillah. Kerana apa? Kerana berkatnya bercinta selepas berkahwin ^^
Wahh. Bukanlah apa saja nak amek pengajaran kan, tak salah kan?
Bukan menggatal okayy ! * ilmu :)



Banyak buku buku keluaran daripada mereka berdua.
Tapi yang telahpun saya berjaya baca:
Pemilik Cintaku, Denyut Kasih Medik dan Cinta High Class.

Yupp. Novel mereka bukan saja cerita cerita duniawi,
tapi sentiasa diselitkan ukhrawi. Allahu Akbar ! =)
Banyak ilmu yang kita dapat, mungkin sebelum ni kita takpernah tahu,
tapi kita akan tahu insya-Allah:)

Novel Cinta High Class ini merupakan novel pertama gabungan
antara mereka berdua. Hihii best best :D
Menceritakan dari mula sehinggalah kehidupan mereka sekarang,
Realiti, percaya tak percaya itu terpulang :')
Si Muslim dan Si Qaniah. Allahu <3

Apa sedikit sebanyak maksud Cinta High Class ni ??
Humm. Nama pun dah nampaknya, ala ala class class gitu.
Cinta Allah yang diletakkan cinta nombor satu ! =)

Berbeza ya kehidupan pasangan yang sibuk bercintun sebelum berkahwin,
dengan pasangan bercinta selepas berkahwin.
Mana yang lebih indah ? Sudah pastinya bercinta selepas berkahwin kann.
Sebab apa, semua yang haram menjadi halal malah mendapat pahala pulakk.
Allah:')

Kadang-kadang belajar tinggi-tinggi, tapi takmampu berfikir benda tu
baik atau buruk kan.
***dushdushh ingatkan diri kembali +__+
Kita manusia biasa, tengok kawan buat ada rasa nak buat bukan ?
Tapi sebelum buat fikirlah terlebih dahulu.
Bukankah manusia diberi akal untuk berfikir, kalau tidak digunakan..
sama sajalah seperti makhluk lain.
Renungkan !!!!!! 

Nak cerita memang tak sudah lah kan,
saya suggest baca sendiri, dan fahami sendiri. Itu lebih baik.
Hihi. Tapi memang takrugi baca novel mereka, best..
banyak pengajaran ! =)


 Carilah cinta Tuhan yang lebih utama, insya-Allah cinta hambaNya
turut menyusul. Itu janji Allah :)


Tanya pada diri :

" Pada siapa dan pada apa cinta saya diletakkan?"

Cinta itu fitrah manusia,
tapi kalau lama lama fitrah itu mampu menjadi fitnah jika salah digunakan.
Cinta itu suci,
Cinta itu benar, apa salahnya kita gunakan sebaiknya =)
Allahu Allah ^^

Wallahu'alam.
Sekian sahaja. Enjoy reading this novel ! =)
May Allah bless ^_^


p/s : Hihi. Dah kata cuti, maknanya novel menjadi sasaranlah,mengisi masa yg terlalu lapang,dan carilah ilmu sebanyak banyak. Lepas itu, cubalah amalkan dan praktikkan ya!