Monday, 19 May 2014

Sahabatku..

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

(..Disini kami mengenal erti ukhwah Lillahi ta'ala..)

Aku dah cakap pada diri , aku kena kuat dalam perpisahan ni ,
taknak sedih-sedih...aku kawal, tapi bila je dia bagi poster ni hari terakhir ,
aku buka saja dalam perjalanan , aku tak kuat , air mata terus luluh.
ya Allah ..betapa sayangnya aku pada dia..

Disaat kau membaca blogku ini sahabat , ketahuilah aku menyayangimu kerana
Allah..aku cuba kuat..aku takmahu lihat kau bersedih ..
mungkin aku bukanlah sahabat yang terbaik untukmu tapi terimakasih
kerana kehadiranmu sedikit sebanyak memberi banyak kesedaran dan pengajaran
buatku...Moga Allah peliharamu wahai sahabat =) Ameen.

Coretan darinya untukku :

Keep your smile always ... mungkin lepas ni susah nak jumpa ,
tapi insyaAllah kita takkan lupa kamu dan doa kita sentiasa bersama mengiring
kamu ..Terus berjalan , berjuang demi Islam, ya sahabat ...

Jangan rasa mengalah sebab,
" Dunia tempat kita berpenat,akhirat tempat kita
berehat." (Ammar)

Semoga satu masa nanti , mampu untuk kita melangkah mencari 
syahid bersama . Kamu , kita takpasti apa yang Allah takdirkan buat kita ..
Mungkin sekarang mampu menulis buat kamu..
Tetapi andai takdir Allah mengambil kita dahulu , doakan kita mampu
menunggu kamu di Jannah , dan berjuanglah walaupun akhirnya nyawa kamu
menjadi gantian ... =)


Selamat jalan sahabat . Assalamualaikum .


Sedikit coretan dari insan buat seorang insan=)

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

( ..Hiasan buat semua..)

Pertamanya , miss sangat bersyukur mengenalimu dan kawan-kawan semua.
Melihat anak muda yang sangat berhajat kepada Islam ,
buat hati miss berbunga-bunga dan bersemangat !

Miss doakan ,walau dimana sahaja kamu berada nanti , bawalah
sahsiah Islam bersama-sama . Terus menjadi Qudwah Hasanah buat orang-orang
sekeliling . Bermanfaatlah pada mereka .

Kenangan-kenangan bersama kamu dan semua , miss tak dapat
lupakan . Moga Allah izinkan untuk kita bertemu lagi dalam suasana-suasana yang
lebih baik .

Keep in touch ! Kalau ade nak mintak tolong apa-apa , jangan segan silu
contact miss . Moga terus sukses dimana sahaja kamu berada .

(..Arwah Ahmad Ammar..)

Salam rindu , Miss Husna .

p/s: syukran miss atas segala-galanya.Hanya Allah yang mampu membalasnya.
Doakan kami istiqamah dalam mencari agama-Nya. InsyaAllah !
cc @quranicCircle ^_^


Saturday, 17 May 2014

Alhamdulillah Matrikulasiku tamat jua :')

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamu'alaikum wbt =)

Rasa lama , lama , lama sangat nak hupdate blog yayang kita ni kan .
Huhu . Selalu je jenguk tapi sayangnya tiada mase nak sign in , update bagai .
So now, dah lama 'graduate' from matriculation , eceh .
Lama sangat ke ? Baru je 29 April 2014 .
One word can I say. ALHAMDULILLAH !

 Selamat datang ke Kolej Matrikulasi Perak .

 Indahnya kehijauan ciptaan Allah. SubhanAllah !

Masjid Al-Maghfirah

Semua tinggal kenangan . Kenangan yang TERAMAT manis . Allah:')
Walaupun dalam jangka masa yang terlalu singkat .
Dulu dulu , aku takut nak masuk matrik ni , dengar orang sana cakap macamtu ,
orang sini cakap macamni , ahhh . pedulikan apa orang nak kata ! Huhu .
Kita takrasa lagi , please la jangan set mind negative . Okay ?

Because ... Bagi aku , matrik best sangat ! SANGAT ! 
Nak kata aku tipu ? terpulanglah . Hehe. (emosinye atiqah ni)
Dekat sini aku banyak belajar benda baru . Huk3.

PART ONE : ROOMATES

First and foremost , my ohsem roomate ever ..Insan yg mule2 ku kenal ~
ain , syafiqah , zaff and akak dayah . thanks for being my roomate and also my friend !
yeah . bilik yang paling bising . ish3 .. (teruk2)

 Our memories..keep always :')

 With lots of love <3

syafiqah and ain !

PART TWO: CLASSMATES


Taklupe my beloved classmate ever :') mule-mule risau hurgh ,
da lah masuk kelas yang boleh dikatakan ramai laki, boleh kata
half-half lah.. dulu tyme skola lelaki ciput je ahaha . Seghammm !
Matriks taksama dengan sekolah , SANGAT berbeza ,
tapi jangan risau lah , kalau kita pandai bawak diri kita , no problem ..
All will goin well =) InsyaAllah ! Eceh ..#Pabilabudakex-matriksberkata~

Kami nakal sikit , sweet , comel , haha . (menyampah tak?..)
Rindu saat kita bersama :)
Meh nengok sikit gambar yang menjadi kenangan kami ~~

we are super duper ohsem , hehe.. (maaf kalau termenyampah..)
 
gegerl kelas kami, yang sporting morting huhu =)
 
 madam chai , chemistry yang super duper ohsemmm !

Yang paling tak lupe madam chemistry kami ni salu menakutkan kami ,
yang penting saya taknak tengok muka kamu lagi di kmpk ni lagi nextyear !
Hmm. She need we perform well in our exam , taknak tengok kami ade lagi
untuk sesi ulangan .. DEEP. Thankyou madam for reminder <3
 
 sir anba yang ade iras2 pelakon sikit hihi, lecturer math :)
 
with madam fadhilah yang omeyyyy ! <3

"Ya Allah , Kau peliharalah mereka semua ,
moga ukhwah antara kami berkekalan hingga ke Syurga , Ameen ."

They are part in my life in matriculation , we always together ,
dorang sangat happening , selalu menceriakan suasana ,
sampai kadang2 kena marah ngan lecturer pun , senyum sokmo haha . (ni takfaham haha)
satu yang aku harapkan , Remember all our memories in kmpk ,
walaupun setahun kita bertemu ,
insyaAllah, ade rezeki panjang umur , kita pasti bertemu , dengan izin Allah =)

Because Allah we meet
AND
Because Allah we separate .. :')

PART THREE : USRAHMATES ( QURANIC CIRCLE )

Alhamdulillah . Alhamdulillah . Alhamdulillah .
Kalau nak tahu , dengan ade nya mereka , aku jadi lebih kuat .
Mesti semua orang tertanye , matriks kan masa singkat , lagi-lagi sapa yang amek program
setahun , semuanya cepat , bayangkan lah dalam masa bape bulan kami
habeskan berbelas-belas chapter untuk setiap subjek ...ade mase ke nak join usrah ni ...
Huh . Ade je , pandai-pandai la bagi masa kan =)

Aku selalu ingat , masa tu milik siapa, Allah kan ?
Apa salah nya kita luangkan sikit masa ni dengan Allah ? Kan ?
Sebab ingatlah , hati kita ni pun perlu diberi makan wahai diri . Allah T___T

Belajar , belajar la . Main , main la . Manage your time wisely =) Eceh .

Diri kita perlukan usrah , baru tak rasa kosong =)

Meh nak share sikit gambar kami . huhu .

With miss kami ,Miss Husna =)

Hah ! Ramai kan ? Awal-awal dulu sikit je , tapi makin lama makin ramai .
SubhanAllah . Taksalah kita mengajak sahabat-sahabat kita sekali ..
Aku pun kenal usrah di matrik dari seorang sahabat .. Dia yang ajak ..
Alhamdulillah terimakasih ya :) Moga Allah merahmatimu selalu , ameen .
Aku seorang takpandai nak carik , bila dah dapat janganlah kita sia-siakan..
kan? Kalau boleh istiqamah la , jangan harini datang , minggu depan tak datang ..
dah macam chipsmore pulak ...kecuali kalau ade hal yang tak dapat dielakkan =)

First sekali miss selalu ingatkan kami , kita kena bersyukur sangat-sangat dengan Allah ,
sebab dah pilih kita datang usrah ..Alhamdulillah , bukan senang tau pelajar matriks ni nak luangkan masa kalau selain daripada study. Huh tula, asyek nampak buku je. Haha.
Luangkan sikit masa ,please . Takrugi pun , harap Allah redha dengan apa yang
kita buat ni. InsyaAllah ! =)

Selalu budak2 stress lagi minggu nak exam, rasa semua tak sedia,
nak ketchup tu ketchup ni ...serabut semua ..
tapi kenapa lah taknak amek inisiatif amek wudhuk , pi solat kejap , baca quran ,
doa minta Allah bg kita kekuatan , permudahkan segalanya ...
Ya Allah ...cubalah!! ia tidak sangat merugikan =)
Gunakan lah masa dengan bijak semua ( termasuk diri ini ) .......

Rindu ya Allah dengan ukhwah ini ... T__T

Remember this :

Dear my readers ,
Yes ..Allah knows you're tired .
Allah knows it is difficult for you .
Allah knows you're squeezing your last drop of energy .
But you must know that Allah would never place you in a situation that you can't handle .


(...Keep strong...)

Ok..stop sampai sini la, kalau tak , tak terstop stop ni ,
kalau ikutkan banyak lagi nak cerita huhu...

Last but not least , I hope our friendship will ever until Jannah .
InsyaAllah . Ameen Ya Rabb .
See you in the next entry hokay......and happy2 for your holiday..
Tapi jangan terlalu leka dengan hiburan dunia, carilah ilmu bersama =)

Wallahu'alam .