Monday, 30 June 2014

Reminder :]

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
 
[Kredit]
 
" Setiap saat yang berlaku akan menjadi saksi
di hadapan Allah kelak sama ada digunakan untuk perkara yang berpahala, berdosa atau sia-sia.
Walaupun sesaat , ia tetap berharga dan tidak
mampu dibeli. Tegasnya , kita tidak akan mampu untuk memutarkan kembali jarum waktu ke belakang! "
 
Demi Masa !
 
Moga Allah redha . Wallahu'alam .
 
#30DaysOfRamadhan#Day2#Alhamdulillah#


Sunday, 29 June 2014

مرحبا يا رمضان كريم

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang



|..Ramadhan juga bulan keampunan..|

" Allah sayang kita semua lebih dari sesiapa 
yang menyayangi kita , dia kenal kita lebih dari 
kita kenal diri kita sendiri .
Ya Allah , fahamkanlah kami semua yang berdosa ini ."

[ Ebit Lew ]

Moga Allah redha . Wallahu'alam.

#30DaysOfRamadhan#Day1#Alhamdulillah#


Friday, 27 June 2014

Jangan Putus Harap Dengan Allah (!)

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
 
Alhamdulillah, I meet Jumaat again , last before Ramadhan Kareem.
Alhamdulillah, hope Allah meet us with Ramadhan and insyaAllah solat terawih will
be started tomorrow night :')
 
This entry I dedicated to my beloved sahabat, no need to know who hihi.
I hope she entry my blog. Hoping !
 
[ Kredit ]
 
" Aku menasihati kamu bukan bermakna aku adalah yang terbaik atau orang 
yang paling soleh daripada kalangan kamu, kerana aku juga pernah melakukan kesilapan. Andainya seseorang itu hanya menyampaikan dakwah apabila merasakan dirinya sempurna, maka tidak akan ada pendakwah. Jika itu berlaku , akan sedikitlah orang yang
memberi peringatan."  |Imam Hasan al-Basri|
 
Kita manusia biasa sahabat. Kita , aku , kau dan semua.
Manusia ni memang tidak ada yang sempurna , sering melakukan kesilapan.
Bukan kau seorang , aku juga dan mungkin orang yang sedang membaca entry ini juga kan? Bukan nak kata, tapi reality ,lumrah kehidupan.
 
Tapi? Bukankah kita seharusnya bersyukur jika kita masih diberi nikmat kesedaran, teguran daripada Allah atas kesilapan, dosa-dosa kita ?
Ramai lagi manusia di luar sana , yang terlalu jauh dari Allah mungkin
keasyikan dengan kemewahan dunia. Nauzubillah!
 
Allah tegur tanda Allah masih sayangkan kita. Jadi , berusahalah kearah itu.
Kasih sayang Allah sentiasa terbuka untuk hamba-hambaNya yang sungguh-sungguh
ingin bertaubat ! Buat apa kita asyik fikir tentangan, celaan manusia ,
manusia sentiasa inginkan kecantikan ,keindahan. Allahu rabbi!
 
Tapi bila kite buat silap, terus rasa diri kita terlalu teruk. tapi Allah tidak begitu.
Yakinlah dengan Allah. And one thing kita nak cakap ,
siapa pun kita sebelum ini , kalau dia insan yang berpegang pada jalan Allah,
dia akan faham kita :') Malah terus membimbing kita.
Bukan asyik mengungkit kisah silam yang lalu .
 
Banyakkan berdoa ya sahabat.
Jangan putus harap dengan Allah !
 
[ ..Trust Allah..]
 
 
Reminder to me , you , and us .
 
May Allah bless. Wallahu'alam.
 
 


Thursday, 26 June 2014

Hidup Untuk Apa ? Eh.

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
 
 
[Kredit]
 
 
HAMBA
 
- Lakukan apa yang disuruh , tinggalkan apa-apa yang dilarang .
 
Allah berfirman :
 
"Sesungguhnya Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk beribadah."  |Surah al-Dhariyat 51:56|
 
 
KHALIFAH
 
- Lakukan apa yang disuruh , tinggalkan apa-apa yang dilarang.
 
Allah berfirman :
 
"Sesungguhnya bumi hanya diwariskan(dipusakai) kepada hamba-Ku yang soleh."  |Surah al-Anbiya' 21:105|
 
 
TUJUAN HIDUP
 
1) Ada hala tuju yang jelas
2) Utamakan perkara yang lebih penting dan utama
3) Memahami definisi kejayaan dan kebahagiaan
4) Membuat keputusan dengan rasional dan tepat
5) Melakukan perkara yang berfaedah dalam hidup
6) Mencari kekuatan dalam hidup dengan banyak bertadabbur
7) Sentiasa berani dan berkeyakinan dalam melakukan sesuatu
8) Berkongsi kebaikan dengan orang lain
 
| Be the awesome one in dunya akhirah |
 

 
Semoga ada manfaat bersama. Dikupas dari Gen-Q :')
Moga Allah redha.
 
Wallahu'alam.
 
 



Muslimahku sayang

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
 
| Kredit |
 
Ukhti...
Tidakku mahu bertanya khabarmu,
Kerana ku menunggu,
Tibanya saat aku,
Merasai sendiri jiwamu.

Ukhti...
Tidakku mahu memandangmu,
Kerana ku menunggu,
Tibanya saat aku,
Halal memegang wajahmu.

Ukhti...
Tidakku mahu senyum padamu,
Kerana ku menunggu,
Tibanya saat engkau,
Halal bercanda denganku.

Ukhti...
Engkau bagiku,
Umpama mawar kembang berduri,
Yang dipagari oleh jernihnya kilauan kristal,
Memancarkan sinar yang hebat,

Apabila sang mentari menyinari,
Dan bagaikan titisan-titisan permata,

Apabila hujan menyirami
Membuat diriku terpaku,
Terpesona,
Tidakku berani untuk terus memandangnya,
Kerna ku tahu mataku pasti akan silau,
Dek kerana hebatnya sinaran,

Tidakku mahu menyentuhnya,
Walau hanya dengan hujung jari,
Kerna ku tak mahu sinarnya hilang,
Dek kerana bayang-bayang ku.

Jauh sekali untuk memegangnya,
Pagarnya sahaja sudah cukup mengagumkan,
Apatah lagi bunganya..

Ukhti...
Tidakku mahu meluahkan isi hatiku,
Kerana aku dan engkau,
Adalah lelaki dan wanita,
Yang ada batasannya,
Yang harus menjaga hati,
Kerana Islam itu suci.

Ukhti...
Tujuan hidup kita sama,
Teruslah berjuang,
Tulus hanya untuk Allah,
Mencintai Allah adalah tuntutan,
Cinta Allah cinta yang pasti.

Kerana...
Sesuatu yang ku sendiri tidak pasti,
Adakah engkau ditakdirkan untukku,
Semua hanya andai engkau milikku...


----------
 
 
Sharing is caring.
Ingatlah wahai muslimahku sayang , jaga dirimu. **termasuk diri ini**
Mahalkan dirimu  :')
 
Mujahadah itu pahit sayang , sebabnya Syurga itu manis sangat!
Allah (!)
 
May Allah bless.
 
 


Wednesday, 25 June 2014

BBSTian in KMPk (!!)

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ececeh . Alhamdulillah i'll fine now . Normal latu kejap okay kejap problem .
Kene keep strong selalu . Hee :')

Rasa nak stori mori pulak kisah kami bebudak bbst yang betapa di matriks yang same .
Ohyeahhhh ! Actually ramai lagi yang dapat perak , tapi ramai yang pilih choice yang
lain mungkin . Hee . Btw, matrik perak jugak yang paling ramai yay yay ! :D
**saat mengimbau kembali kenangan di kmpk**

(..Disebalik kehijauan ciptaan yang indah....)

Kami ni tak selalu dapat jumpe acam nih . Susah jugak .
Maklumlah masing-masing banyak kerja hmmm .
Tiqah , syaura and farah blok sama (SeriIntan) ..Syasya,afifah and syakirah pulak
 blok sama (SeriTeja)..alahai sebelah je pun. Tapi taksalu jumpe tapi salu je teserempak
huhu . Ada lagi budak bbst yang takde dalam pic , budak sains tulen , kami tak berapa
rapat sejak sekolah lagi .. tapi okay jee =)

* Syaura Azmi *

Budak sorang nih selalu jumpa , pagi petang malam . Haha mana taknya
bilik selang satu je hihi . Always jumpa !!
Syaura selalu jugak kunjung bilikku , hmmm lagi-lagi roomateku
sekepala dengan si budak nih , "Korea Sokmo!" 
Sharing is caring la movie-movie tu kan . Haha.

* Syasya Sakinah *

Ni syasya . Sape takkenal die huhu. Boleh kata classmate tiqah pun
kenal die keke . Peramah kan . Selalu jumpa syasya ..lagipun dia join usrah yang
sama dengan tiqah. witwit !! =)
Aktif ni , semua benda dia nak kalau bole hehe..
semangat tengok bila syasya always semangat hihihi ... 

(..takde pic ngan budak nih..*FarahZakirah*..)

Ini budak paling manyak susah nak jumpa . Terserempak pun kekadang ,
padahal satu blok haha . Kan , budak ni module satu banyak busy hehehehe ..
that's why la ! =)

*AfifahLiyana*Syakirah*

Dua orang kawan kite nih ade budak bbst yang takberapa cam , sebab kan
dorang ni senanye time form 4 dah pindah skola lain ..
tapi tiqahh kenal je , :D
Mereka ni tiqah selalu jumpa kat masjid ! Huhuwww ~~~
Dah lah macam kembar haishhh. And nak tahu mereka nih budak akaunnn !!

*mereka budak biologys , saya cemburu sikit hehe *

Please belaja biologys molek-molek eh syasya and syaura...bole jadik doktor..
kita nih dah tak kesampaian huahuaa! sobsobb :"(
Meh tiqah aja fizik meh haha..kesian kesian.. tiqah sorang je yang tercampak ambil 
module dua..#sedihh

*kami ex-sains agama*

Last but not least , hope our friendship bukan sampai di matrik , tapi
sampai ke Jannah okay . InsyaAllah .
Mana tahu rezeki dapat u same kan.. Ameen =)

Take care everybody . Keep our memory in bbst and kmpk .
Gudluck in your life. Semoga kita semua terus sukses dunia akhirat !!!

That's all. Thank you.

p/s : Atiqah, Syaura, Syasya, Farah , Afifah , Syakirah , Jannah , Aina, Nadia and 
       Aiman(sorang wakil lelaki) yang berada di kmpk 13/14 :')



Mengapa Lemah ?!

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
 
 
 
(..Keep strong..)
 
Terkadang baru nak rasa kuat , aku kembali rasa lemah sangat !
Ya Allah . Kuatkan semangat aku !
 
Please.
Please.
Please.
 
Be strong dear ,
ingat macam mana sekalipun "Allah always by your side."
 
Keep strong . Keep pray . Keep smile .
 
I miss them so much . O'Allah , please protect them (!)
 
 
( Thank you everyone...)
 
May Allah bless.
 
 
 


Tuesday, 24 June 2014

Jangan Bersedih Kerana Ditangguhkan Rezeki~

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
 
Saat ada masa terluang, saya cuba manfaatkan blog saya ni ,
sebab bila sibuk sambung belaja nanti , blog la yang paling diabaikan ,
untuk apa cipta blog kalau saya tak ambil peduli . So jom manfaatkan! Hee :')
 
 
(..Sabar is the Key ....)
 
So , apa kaitan dengan tajuk ni?
Okay . Sering berlaku dalam kehidupan kita kan . Tipu kalau kate tak .
Saya akui saya selalu alaminya. Bagaimana kamu ? Nak share sikit . Nahhhhh (!)
 
Orang yang tidak sabar menunggu datangnya rezeki dan selalu gelisah kerana
semua kesenangannya tidak kunjung tiba adalah
seumpama makmum yang mendahului imam dalam solat berjamaah , padahal ia
tahu bahawa dirinya tidak boleh memberi salam sebelum imam memberi salam
 terlebih dahulu.
 
Segala permasalahan manusia dan rezeki itu sudah ditentukan dan ditetapkan
50 ribu tahun sebelum adanya penciptaan itu sendiri.
 
 
Semua ketetapan Allah pasti akan datang , maka janganlah kamu meminta-minta agar disegerakan kedatangannya.............
                                           | An-Nahl:1 |
 
.....dan jika Allah menghendaki kebaikan bagi kamu ,  maka tidak satupun yang dapat menolak kurnia-Nya..............
| Yunus :107 |
 
 
Semoga ada manfaat bersama . Moga Allah redha .
 
Wallahu'alam.
 
|La Tahzan|Dont'Be Sad|Jangan Bersedih|Dr'Aidh bin 'Abdullah Al-Qarni|
 
 


|Utamakan yang utama|

Bismillahirrahmanirrahim.
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
 
 
(..Fill your heart with Allah..)
 
Alhamdulillah, masih diberi ruang dan masa untuk memperbaiki diri ,
nothing to say unless
 
Jagalah diri , jagalah iman dan jagalah hati .
 
 
 
Moga Allah redha. Wallahu'alam.
 
 
 


Monday, 23 June 2014

Jangan Bersedih , Kerana Dunia Terlalu Hina Untuk Ditangisi ~

Bismillahirrahmanirrahim.
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
 
Ibnu Al-Mubarak , seorang 'ulama' yang sangat masyhur ,
mengatakan :"Aku lebih sukai lantunan syair 'Adi bin Zaid daripada istana
Raja Thahir bin Al-Husain.
 
Syair yang indah dan mempesonakan itu berbunyi demikian :
 
Wahai orang yang bergembira
di atas penderitaan orang lain
dan selalu memburuk-burukkan masa
apakah kamu orang yang selamat dan terlindungi
atau apakah kamu punya perjanjian kuat
yang menjaminmu dari hari ke hari
Sesungguhnya kau adalah orang bodoh yang tertipu.
 
Ertinya : Wahai orang yang suka bergembira di atas penderitaan orang lain .
apakah kamu mempunyai satu perjanjian bahawa engkau tidak akan ditimpa musibah
sebagaimana yang telah menimpa orang yang kamu merasa gembira dengannya ?
Apakah engkau mempunyai satu jaminan bahawa hari-harimu akan selamat
dari segala bahaya dan bencana ?
Kalau begitu , mengapa engkau bergembira di atas penderitaan orang lain ,
padahal engkau tidak memiliki perjanjian dan jaminan itu ?
 
Dalam sebuah hadith sahih disebutkan:
 
"Seandainya nilai dunia ini disisi Allah sama nilainya
dengan sayap seekor nyamuk, nescaya Allah
 tidak akan memberi minum kepada
orang kafir walau seteguk air pun."
 
Menurut Allah, dunia lebih tidak berharga dari sayap seekor nyamuk ,
inilah hakikat nilainya dan timbangannya di sisi Allah . Lalu mengapa harus bersedih
dan gelisah kerananya ?
 
Kebahagiaan adalah anda merasa aman atas diri , masa depan , keluarga dan kehidupan
anda sendiri. Dan semua ini terhimpun dalam keimanan , redha terhadap qadha' dan qadarNya serta diiringi dengan sikap qana'ah (berpada-pada) dan sabar.
 
Semoga ada manfaat bersama. Moga Allah redha.
 
Wallahu'alam.
 
|La Tahzan|Jangan Bersedih|Dont'Be Sad|Dr.'Aidh bin 'Abdullah Al-Qarni|
 
 


Preparation Ramadhan (!)

Bismillahirrahmanirrahim.
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
 
 
Alhamdulillah, still alive .
Moga harini lebih baik dari semalam ya , insyaAllah !
 
 
Ramadhan dah tersangat-sangat dekat ni , ya Allah ..
rasa seronok sangat rasa , tapi masih belum tentu diberi peluang untuk
bertemu dengan Mr.Ramadhan lagi atau tidak. Huh.
 
Okay , dekat sini saya nak share checklist untuk Ramadhan Kareem.
Semoga amal ibadah kita dapat ditingkatkan dan yang paling penting cuba istiqamah
dengan amalan itu. Bulan ramadhan bulan tarbiyah jugaa.
Jangan lepas kan peluang ! :D
 
 
(..checklist ramadhan...)
 
tapi bagi sesiapa yang baru lagi dalam titik perubahan,
kita buat sikit demi sedikit dahulu ye ,
sebabnya biar sikit tapi istiqamah ...kalau buat sekali banyak takut nanti
diri kita takmampu , jadi takdapat nak istiqamah ..
 
 
(..Another checklist..macam sikit je dari tadi....)
 
Hehe . Actually lebih kurang je macam tadi . Mungkin tadi lebih detail .
InsyaAllah moga Allah permudahkan urusan kita ya.
 
Moga Allah redha. Wallahu'alam.
 
 
 


Sunday, 22 June 2014

Izinkan aku membawa diri ~

Bismillahirrahmanirrahim ,
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang .

Alhamdulillah , masih diberi kesempatan untuk melihat dunia ,
yang paling penting diberi kesempatan memperbaiki diri . Alhamdulillah .

Ya Allah , rasa makin jauh , terlalu leka dengan habuan dunia ,
sampai rasa susah nak istiqamah dengan apa yang selalu buat . Allah .
Mana pegi iman kalau kita sering lalai dengan Pencipta?
Allah . Allah . Allah .

Rindu sahabat-sahabat usrah yang sering bangun bersama-sama
demi mencari agama-Nya , ingat-mengingatkan sesama kami . Tapi bila bersendirian?
Mengapa wahai diri , megapa? T___T

Saya tersentak bila baca karya Hilal Asyraf pasal Iman Yang Mandul .
Bagaimana Iman yang mandul itu ? Okay , meh saya share sikit~

Iman yang mandul adalah iman yang tidak dapat melahirkan amal . Iman yang mandul
adalah apabila kita merasakan bahawa kita sudah cukup kuat ,
keimanan kita sudah cukup ampuh , kita menyatakan bahawa kita yakin bahawa
perjuangan Rasulullah SAW itu benar .

Tetapi ......... kita tidak dapat aplikasikan Islam secara benar dalam kehidupan.
Itulah dia keimanan yang mandul .

Kita percaya Allah akan mengira amal kita , tetapi kita tidak mampu menjaga
diri kita dari dosa apabila berseorangan (kadang-kadang , apabila kita berseorangan
pun tersungkur juga) . Kita percaya perjuangan Rasulullah SAW itu benar , tetapi kita tidak pun mengangkat Baginda dalam kehidupan kita . Kita tahu , apa yang ada di dalam
al-Quran itu benar tetapi kita tidak mampu mengerahkan
diri kita untuk beramal dengannya.

Itulah dia kemandulan iman . Kita percaya, sekadar percaya sahaja tetapi
tidak mampu menunjukkan hasil kepada kepercayaan kita itu .

Sebahagian kita mungkin mengikut usrah , menjalani ibadah tarbiah ,
tahu jargon-jargon dakwah , tetapi kita tidak mampu berdiri dengan kefahaman kita dan
menterjemahkan dalam bentuk amal dalam kehidupan kita . Itulah keimanan yang mandul sebenarnya .

Apabila mempunyai teman seperjuangan di sisi , atau hidup dalam suasana
tarbawi (mendidik) , kita rasa kita kuat , kita rasa kita bagus ,
kita rasa kita sudah mempunyai iman yang mantap . Tetapi ............
apabila bersendirian , kita tidak mampu berbuat apa-apa . Apabila Allah uji
kita untuk berada di suatu tanah yang asing , tiada rakan seperjuangan , tiada usrah ,
tiada suasana tarbawi , kita pun terkedu dan terkejut serta tidak mampu
melakukan apa-apa. Sedikit pun kekuatan kita ketika dalam suasana tarbawi ,
dengan rakan-rakan sefikrah ,tidak muncul ketika bersendirian.

Ketika itulah baru kita mampu melihat sebenarnya , setakat mana iman kita .
Apakah iman kita iman yang subur , 
atau iman yang mandul ?

Allahu Rabbi . Sungguh keimanan itu adalah perkara yang memerlukan bukti .
Jika bukti kepada kesuburan pokok adalah buahnya ,
maka buah kepada iman adalah amal . Dan ia hanya terbukti selepas diuji .

Apakah manusia menyangka bahawa
 mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata : 
" Kami beriman ," sedangkan mereka belum diuji
 (bagi membuktikan keimanan mereka) ?
 |Al-Ankabut 29:2|

Allah . D E E P . Rasa terkena kat batang hidung sendiri . Sungguh saya 
malu dengan Allah . Selalu rasa nak tengok sahabat-sahabat bahagia ,
sering contact mereka , tapi pada Pencipta kita bagaimana?
Ya Allah . Saya rasa sangat prejudis .

Semoga ada manfaat bersama .
Meh le kita sama-sama memperbaiki diri ,
lagi-lagi Ramadhan kareem semakin menghampiri .
Ya Allah , semoga dalam bulan yang barakah ini , kami semua dapat
mentarbiyah diri untuk menjadi mukmin yang cemerlang bukan sahaja didunia
tetapi di akhirat sana . Ameen ya Allah .

(Hati kita Allah yang pegang , moga Dia tetapkan hati kita daripada dibolak-balikkan)

p/s : Benar sahabat saya berkata,jaga diri memang senang,Tapi jaga hati memang payah .

Moga Allah redha . Wallahu'alam .


Sunday, 15 June 2014

La Tahzan (!)

Bismillahirrahmanirrahim.



Allah is the greatest . Allah is the powerful .
Allah is enough.

O'Allah , give me strength to face it .
I'm very weak right now .

May Allah bless .
 

Friday, 13 June 2014

Are you ready ? :)

Bismillahirrahmanirrahim .

First of all, salam jumaat and salam nisfu syaaban ^^
 
 
(..Rejab..then..Syaaban..and Ramadhan..)
 
Ya Allah , today's half of Syaaban ,
means have 15 days to go to meet Ramadhan Kareem .
Allahu (!)
 
Are you ready ? Are you prepare yourself ?
 
That's all . May Allah bless =)


Monday, 9 June 2014

Blessing of Allah ^___^

Bismillahirrahmanirrahim.
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

( May Allah bless in everything we do ..)

Everyone . Assalamualaikum wbt . Eheh , macam ler ade yang entry . Huhu .
Lama dah berhabuk my blog yayang nih . Cuti pun tak terhudpate . Dah kenapa ?
Ya Allah . Bila banyak sangat masa lapang , terlalu leka , terasa jauh . Astaghfirullah ! 
Actually now, i'm working for find an experience and enhance my knowledges.
konon nyeee =) Hope my holiday tak lah bosan kan ? Hihiii . InsyaAllah ^^

Okay . Lately ni semua riuh pasal result . Lagi-lagi bebudak matrik .
Congrates to all , berjaya atau tak , bersyukurlah ..
Takdir Allah jauh lebih baik=)

Jangan  regret , jangan give up . Bangkitlah !
Perjuangan kita bukan takat ni ja . Jauh nun sana lagiiiiii ! Jadi ,
daripada give up baik kita perbaiki mana yang kurang .
Kalau kecewa , kan buang masa ?
* amek pengajaran sebab diri sendiri pun selalu jatuh *

Yang berjaya , bersyukurlah . Nikmat kejayaan semua milik Allah.
Allah yang bagi pinjam . Buat apa nak gah , tu milik kita sementara ja .
Selalu la ingat mereka yang dibawah , apa perasaan dia ?
*jap..anggap la kita yang kat bawah tu*
Hormat la semua orang . Berseronok berpada-pada sudah lah. 
Apa kata bahagia tu dilihatkan pada Yang Maha Memberi Rezeki ,
sujud syukur ..tidak lupa ucap Alhamdulillah..dan tingkatkan lagi iman dan taqwa=)

Everything comes from Allah .
Wishing all the best to all of you !!!!!!!!!!!

Setelah berusaha , berdoa dan bertawakal lah :")