Monday, 23 June 2014

Preparation Ramadhan (!)

Bismillahirrahmanirrahim.
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
 
 
Alhamdulillah, still alive .
Moga harini lebih baik dari semalam ya , insyaAllah !
 
 
Ramadhan dah tersangat-sangat dekat ni , ya Allah ..
rasa seronok sangat rasa , tapi masih belum tentu diberi peluang untuk
bertemu dengan Mr.Ramadhan lagi atau tidak. Huh.
 
Okay , dekat sini saya nak share checklist untuk Ramadhan Kareem.
Semoga amal ibadah kita dapat ditingkatkan dan yang paling penting cuba istiqamah
dengan amalan itu. Bulan ramadhan bulan tarbiyah jugaa.
Jangan lepas kan peluang ! :D
 
 
(..checklist ramadhan...)
 
tapi bagi sesiapa yang baru lagi dalam titik perubahan,
kita buat sikit demi sedikit dahulu ye ,
sebabnya biar sikit tapi istiqamah ...kalau buat sekali banyak takut nanti
diri kita takmampu , jadi takdapat nak istiqamah ..
 
 
(..Another checklist..macam sikit je dari tadi....)
 
Hehe . Actually lebih kurang je macam tadi . Mungkin tadi lebih detail .
InsyaAllah moga Allah permudahkan urusan kita ya.
 
Moga Allah redha. Wallahu'alam.
 
 
 


No comments:

Post a Comment