Sunday, 13 July 2014

Sunday with Anak-anak yatim Al-Kausar,Bangi :')

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
 
Alhamdulillah for blessing today! With them, very nice:')
Terubat rindu bila dapat gather dengan mereka, last jadi volunteer untuk jadi akak-akak pada adik-adik kita masa sekolah menengah dulu. Dan Alhamdulillah harini 13 July 2014 bersamaan 15 Ramadhan diberi peluang lagi bersama adik-adik dari Rumah Bakti Al-Kausar, Bandar Baru Bangi. Allah. Satu nikmat yang besar bagi sayaa! =)
 
[ Kredit ]
 
Actually program ni under tempat kerja kakak which is department marketing and communications, tapi disebabkan mereka kekurangan kakitangan, saya dengan berlapang dada untuk menjadi volunteer hihi, apa salahnya mengisi masa lapang:')
Dan saya terasa begitu muda apabila bersama kakak saya dan kawan-kawan nya. Hoho.
Okay itu perasan. Enoughhh hihi.
 
[ Officemates kakak saya hihi ]
 
Awal pagi lagi kami bertolak ke Mydin Mall,USJ. Eh untuk apa?
Okay, untuk bawak adik-adik kita pergi shopping raya, memandangkan hari raya pun tidak lama lagi bakal menjelma:') Happy tengok mereka seronok, dan sentiasalah bersyukur dengan apa yang kita miliki, berbanding mereka. Muhasabah.
 
[ Kredit : This pic after shopping:') ]
 
Okay setiap antara kami, ada anak masing-masing ecece, tapi bagi saya bukanlah anak memandangkan diri ini muda keke, saya anggap mereka macam adik-adik saya sendiri.
Comel-comel semuanya. Ada jugak yang besar lagi dari saya, tapi umur tetap kecik jugak dari saya hoho.
 
Rezeki saya dapat jaga si budak ini yang paling kecil, yang paling omeyy hihi.
Namanya Tuah. 5tahun,tapi badannya kecil saja. Dia datangnya dari Kemboja. Tahu tak , dia takfaham berbahasa melayu ataupun inggeris, aduhai gimana mau ngomong sama dia nih? Blurrrrr. Sebab apa yang saya cakap konfem dia takfaham haha. 
Dia cakap saya pulak yang takfaham.
Last-last saya suruh dia tunjuk mana yang berkenan. Lasak, boleh main lari-lari bawah baju. Huhu. But, very nice :') I'm also pity with him, kecil-kecil lagi dah... T.T
 
[ Adik Tuah sayangggg ]

Memandangkan dia paling kecil , dan paling baru dekat rumah bakti tu (baru sebulan), jadi barang dia lah jugak paling banyakkk. Sedih rasa, Allah.
Nasib la kecik, boleh la dukung sana dukung sini keke:')
 
[ Kak Ezan and him ]

[ Yessss akhirnya dapat snap gambar dia senyummmmm ]
 
Hihi. Ofcoz gambar budak nih banyak sebab dia my adikkkk. So takbanyak nak amek dengan yang lain memandangkan takboleh nak lepas pandang dengan si budak kecik nih, nanti lesap terus keke. So, sokmo dengan dia:')
 
[ Keletihan ]
 
[ Alololo penat sangat ni, puasa kan hihi ]
 
[ Sementara menunggu rakan-rakan lain ]
 
Semoga adik-adik kita bahagia. Ramai yang menyayangi kalian,
dan kami turut menyayangi kamu. Semoga Ramadhan dan Syawal tahun ini lebih baik dari yang sebelumnya. Jangan putus asa dengan kehidupan, sesungguhnya dunia ini hanya sementara, akhirat sana kekal selamanya. Bersyukur dengan apa yang ada ya sayanggggg!
 
InsyaAllah, kita bertemu lagi khamis ini, kita iftar sama-sama kat masjid uniten ya,
Nanti kita amek gambar sesama lagi hihi.
 
With lots of love from us,
[ Kredit: termasuk photographer sekali okayyy hihi ]
 
May Allah bless, wallahu'alam:')
 
#30DaysOfRamadhan#Day15#Alhamdulillah#KEEPPRAYFORGAZA#

 

No comments:

Post a Comment