Saturday, 17 May 2014

Alhamdulillah Matrikulasiku tamat jua :')

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamu'alaikum wbt =)

Rasa lama , lama , lama sangat nak hupdate blog yayang kita ni kan .
Huhu . Selalu je jenguk tapi sayangnya tiada mase nak sign in , update bagai .
So now, dah lama 'graduate' from matriculation , eceh .
Lama sangat ke ? Baru je 29 April 2014 .
One word can I say. ALHAMDULILLAH !

 Selamat datang ke Kolej Matrikulasi Perak .

 Indahnya kehijauan ciptaan Allah. SubhanAllah !

Masjid Al-Maghfirah

Semua tinggal kenangan . Kenangan yang TERAMAT manis . Allah:')
Walaupun dalam jangka masa yang terlalu singkat .
Dulu dulu , aku takut nak masuk matrik ni , dengar orang sana cakap macamtu ,
orang sini cakap macamni , ahhh . pedulikan apa orang nak kata ! Huhu .
Kita takrasa lagi , please la jangan set mind negative . Okay ?

Because ... Bagi aku , matrik best sangat ! SANGAT ! 
Nak kata aku tipu ? terpulanglah . Hehe. (emosinye atiqah ni)
Dekat sini aku banyak belajar benda baru . Huk3.

PART ONE : ROOMATES

First and foremost , my ohsem roomate ever ..Insan yg mule2 ku kenal ~
ain , syafiqah , zaff and akak dayah . thanks for being my roomate and also my friend !
yeah . bilik yang paling bising . ish3 .. (teruk2)

 Our memories..keep always :')

 With lots of love <3

syafiqah and ain !

PART TWO: CLASSMATES


Taklupe my beloved classmate ever :') mule-mule risau hurgh ,
da lah masuk kelas yang boleh dikatakan ramai laki, boleh kata
half-half lah.. dulu tyme skola lelaki ciput je ahaha . Seghammm !
Matriks taksama dengan sekolah , SANGAT berbeza ,
tapi jangan risau lah , kalau kita pandai bawak diri kita , no problem ..
All will goin well =) InsyaAllah ! Eceh ..#Pabilabudakex-matriksberkata~

Kami nakal sikit , sweet , comel , haha . (menyampah tak?..)
Rindu saat kita bersama :)
Meh nengok sikit gambar yang menjadi kenangan kami ~~

we are super duper ohsem , hehe.. (maaf kalau termenyampah..)
 
gegerl kelas kami, yang sporting morting huhu =)
 
 madam chai , chemistry yang super duper ohsemmm !

Yang paling tak lupe madam chemistry kami ni salu menakutkan kami ,
yang penting saya taknak tengok muka kamu lagi di kmpk ni lagi nextyear !
Hmm. She need we perform well in our exam , taknak tengok kami ade lagi
untuk sesi ulangan .. DEEP. Thankyou madam for reminder <3
 
 sir anba yang ade iras2 pelakon sikit hihi, lecturer math :)
 
with madam fadhilah yang omeyyyy ! <3

"Ya Allah , Kau peliharalah mereka semua ,
moga ukhwah antara kami berkekalan hingga ke Syurga , Ameen ."

They are part in my life in matriculation , we always together ,
dorang sangat happening , selalu menceriakan suasana ,
sampai kadang2 kena marah ngan lecturer pun , senyum sokmo haha . (ni takfaham haha)
satu yang aku harapkan , Remember all our memories in kmpk ,
walaupun setahun kita bertemu ,
insyaAllah, ade rezeki panjang umur , kita pasti bertemu , dengan izin Allah =)

Because Allah we meet
AND
Because Allah we separate .. :')

PART THREE : USRAHMATES ( QURANIC CIRCLE )

Alhamdulillah . Alhamdulillah . Alhamdulillah .
Kalau nak tahu , dengan ade nya mereka , aku jadi lebih kuat .
Mesti semua orang tertanye , matriks kan masa singkat , lagi-lagi sapa yang amek program
setahun , semuanya cepat , bayangkan lah dalam masa bape bulan kami
habeskan berbelas-belas chapter untuk setiap subjek ...ade mase ke nak join usrah ni ...
Huh . Ade je , pandai-pandai la bagi masa kan =)

Aku selalu ingat , masa tu milik siapa, Allah kan ?
Apa salah nya kita luangkan sikit masa ni dengan Allah ? Kan ?
Sebab ingatlah , hati kita ni pun perlu diberi makan wahai diri . Allah T___T

Belajar , belajar la . Main , main la . Manage your time wisely =) Eceh .

Diri kita perlukan usrah , baru tak rasa kosong =)

Meh nak share sikit gambar kami . huhu .

With miss kami ,Miss Husna =)

Hah ! Ramai kan ? Awal-awal dulu sikit je , tapi makin lama makin ramai .
SubhanAllah . Taksalah kita mengajak sahabat-sahabat kita sekali ..
Aku pun kenal usrah di matrik dari seorang sahabat .. Dia yang ajak ..
Alhamdulillah terimakasih ya :) Moga Allah merahmatimu selalu , ameen .
Aku seorang takpandai nak carik , bila dah dapat janganlah kita sia-siakan..
kan? Kalau boleh istiqamah la , jangan harini datang , minggu depan tak datang ..
dah macam chipsmore pulak ...kecuali kalau ade hal yang tak dapat dielakkan =)

First sekali miss selalu ingatkan kami , kita kena bersyukur sangat-sangat dengan Allah ,
sebab dah pilih kita datang usrah ..Alhamdulillah , bukan senang tau pelajar matriks ni nak luangkan masa kalau selain daripada study. Huh tula, asyek nampak buku je. Haha.
Luangkan sikit masa ,please . Takrugi pun , harap Allah redha dengan apa yang
kita buat ni. InsyaAllah ! =)

Selalu budak2 stress lagi minggu nak exam, rasa semua tak sedia,
nak ketchup tu ketchup ni ...serabut semua ..
tapi kenapa lah taknak amek inisiatif amek wudhuk , pi solat kejap , baca quran ,
doa minta Allah bg kita kekuatan , permudahkan segalanya ...
Ya Allah ...cubalah!! ia tidak sangat merugikan =)
Gunakan lah masa dengan bijak semua ( termasuk diri ini ) .......

Rindu ya Allah dengan ukhwah ini ... T__T

Remember this :

Dear my readers ,
Yes ..Allah knows you're tired .
Allah knows it is difficult for you .
Allah knows you're squeezing your last drop of energy .
But you must know that Allah would never place you in a situation that you can't handle .


(...Keep strong...)

Ok..stop sampai sini la, kalau tak , tak terstop stop ni ,
kalau ikutkan banyak lagi nak cerita huhu...

Last but not least , I hope our friendship will ever until Jannah .
InsyaAllah . Ameen Ya Rabb .
See you in the next entry hokay......and happy2 for your holiday..
Tapi jangan terlalu leka dengan hiburan dunia, carilah ilmu bersama =)

Wallahu'alam .