Wednesday, 2 July 2014

Senyum ke Smile ?

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
 
 
[Kredit : Keep Smiling now,tomorrow and tomorrow]
 
Alhamdulillah for giving chance to see world today.
Alhamdulillah for everything, blessing of Allah.
Alhamdulillah , I'm still alive.
Alhamdulillah I'm healthy now.
Alhamdulillah I'm still can writing something to you, yes you! Hee :')
 
Eh. Senyum ke smile ?
It's have different? Hoho actually same keke.
 
" Senyum seindah suria yang membawa cahaya. Senyumlah dari hati
duniamu berseri. "
 
Hmmmm. Siapa kat sini suka 'senyum' ataupun orang putih kate 'smile smile' tu.
Hehe. (berangan macam ramai je kan yg entry haha)
 
Saya suka dengan orang yang murah dengan senyuman,
Nampak cute je, Nampak comey je, Nampak mesra kan ??? Adeh.
Rugi bagi sesiapa yang taksuka senyum , senyum pun satu sedekah tau. tau.
 
4 sebab perlu senyum. Nah meh kita selidik semsama :
 
** Memperbaiki emosi , mengurangkan tekanan perasaan dan fikiran
 
**Membantu meransang system imun dan merendahkan tekanan darah
 
**Menggalakkan badan menghasilkan hormon endorphin iaitu pelega kesakitan semula jadi. Senyum boleh dianggap sebagai ubat semula jadi
 
And the last reason yang most important which is :
 
** " Senyuman merupakan penyakit berjangkit. Senyumlah pasti mereka yang melihat
senyuman anda pasti akan turut tersenyum. "
 
Hehe . Okay dah tahu kan kenapa kita kita ni kena senyum?
So, lepasni senyum sokmo okayyy ! Hihi.
 
Kalau kena marah pun senyum jugak , mudah-mudahan orang yang marah kita tu,
macam pikir dua kali tiga kali je . Huhu .
Just kidding , jangan-jangan nanti tak pasai lagi kena marah .
 
Last but not least :
 
 
[Kredit : It's Sunnah:)]
 
That's all . May Allah bless.
Wallahu'alam.
 
#30DaysOfRamadhan#Day4#Alhamdulillah#