Monday, 7 July 2014

Cerita Kami

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah,still alive until this second :')

[ Kredit ]

Hmm. Actually tetibe rindu dengan my ex-Roomates in kmpk 13/14.
Herghhhh! Kami belaja same, main same, makan same, pegi kuliah same,
mandi same (eh bilik mandi lain-lain), pergi masjid same , boleh kate semua benda nak buat same, hehe. Sweet tak kami? :')

[ Dah macam beratur apa je keke ]

Bulan Ramadhan yang lepas , kami di matriks , so selalu serbu bazar waktu petang-petang, kami bebuke ramai-ramai , terawih pi same-same kat masjid,
macam-macam ragam , bile terawih sokmo muke kekenyangan sampai tersengguk-sengguk
jugak lah time solat..Allah..(termasuk diri ini)..Hehe.

[ Bulatan cinta sebelum final exam ]

Kami berlima santai-santai di padang(padang golf namenyer) walaupun saya sendiri takpernah pun nampak orang main golf hehe. Sesi luahan , atau
siapa-siapa ade nak share something ke , and paling special sekali
zafirah a.k.a bobbie buat video untuk kami :D
Maybe untuk kenangan , lagipun dia seorang sahaja antara kami yang
 masih di bumi kmpk untuk meneruskan
semester 3 and semester 4. Kami always support her, my Abuji :')

*Ain Mahazir*

Ini ain. Datangnye dari bumi Kemamanggg, Ganu kite. Dia lah lecturemate saya (F2). Untungkan dapat kawan kuliah yang sama dalam bilik? Huhu Alhamdulillah:') Budak nih bab-bab bangun awai bagi die, senang terkejut, 'sense' die kuat orang putih kate hehe,
bila bangun awai-awai pagi tu selalu dalam pukul 4 kami terus pi mandi,
 sejuk pun redah jelah, tapi lama-lama dah jadi rutin harian,
 sebabkan nanti malas nak rebut-rebut bilik mandi. Eheh.
Rajin stay up kekadang waktu tidur die berbeza dengan kami, haha bila kami tidur barulah die bangun. Haha homework semua-semua tu okay die sangat rajin buat:D

*Syafiqah Zakaria*

Ini syafiqah. Datangnye dari bumi Ipoh jer. 
Dia bukan lecturemate tapi die still modulemate yang same. Hehe, faham ke?
Meansss kami module yg same which is module dua:')
Budakks physics lah sangat hihi. Budak ini manyak suka cakap , dia senyap bila
tidoq je keke. Gurau je.. :') Tapi bila ketiadaan tiada, terasa jugak sunyi bilik kami,
so syafiqah very-very happening. Thanks a lot sebab selalu bawak kite dengan ain pi join kelas miss chew hewhew..(kami menyibuk) ~
Alarm die kalau bunyik bilik sebelah-sebelah boleh dengar tapi yang peliknye die tak bangun-bangun huhu. Normal latu bile kepenatan :D

*Zafirah Rashid*

Ini zafirah. Budak ni pun sama dengan saya , ain , syafiqah amek physics.
Boleh kate bilik kami semua same:') Die terlalu sayang sangat kat 'pet' die ,
nama diberi BOBBIE. Ya ampun , everyday , die takkan lupe untuk cakap dengan bobbie kesayangan die hehe. Lupe nak habaq mai die datang same negeri dengan saya,
which is Selangor negeri tercinta hoho, Petaling Jaya jer :')
Budak ini yang paling suke balek bile hujung minggu , kami selalu jeles :p
Perghh, bab-bab omputeh, die memang super duper hebat !
Special nye si budak ini , die sensitive sikit bab-bab kebersihan, hoho
be careful , tapi die memang 'gile-gile' sikit.

*KakHidaayah*KakAina*

Okayyy. Ini senior kami. Kak Hidaayah(tudung pink) iaitu roomates saya. Die pemalu sikit orangnyer , hehe. Muke selalu sangat serius tapi okay je. Banyak bantu saya dan yang
lain-lain dalam studi. Yelah, senior lagi hebat hihi.
Kak Aina(tudung biru) kecil jer orangnyer tapi jangan main-main huhu.
Selalu jugak bantu kami semua dalam segala aspek.
Mekaseh both of u. Ni akak-akak kite yang dari module satu :')

*Fatiah and Fatin*

Ini pulak Fatiah and Fatin. Yang mane fatiah , mane fatin teka sendiri lah hihi.
Fatiah ni sepupu kepada zafirah. Dapat pulak bilik sebelah-sebelah ken.
Sangat bertuah:') Fatiah ni module satu , selalu jugak tengok die bercinta dengan
biology keke. Fatin ni same kuliah dengan syafiqah. Dorang selalu same-same ke kuliah.
Fatin ni rajen and pandai budak nyer , boleh kate every subjek kalau pape hal tanye je ke dia. Huhu. Both of them comes from Selangor tempat lahirku. Okay cukup.

[ Masa outing ke Aeon awal semester dua ]

[Zafirah and her soulmate, Syahirah]

Hah. Syahirah ni dah macam roomates kami dah , bilik kami sentiasa terbuka
untuk dia. Kalau nak tahu , final exam yang lalu , die studi dengan kami , makan dengan kami , tidoq dengan kami , die balek bilik hanya untuk mandi and siapkan diri.
Jaga zafirah ni molek-molek nanti :')
Happening and kalau ade yang takkena , dia ni direct orangnyer. Hihi.


[ Sweet year, 1995 ]

Setakat ini sahaja dari kami.
Semoga persahabatan yang terjalin hingga ke Jannah.
Keep our memoir in Kmpk alwaysss:')

Salam rindu dari saya, AtiqahIbrahim a.k.a Ante a.k.a Amaji <3


#30DaysOfRamadhan#Day9#Alhamdulillah#