Thursday, 7 August 2014

Random

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

[ Kredit ]

Hiks. Hai. Helo. Assalamualaikum wbt !

Heheh. Long time no see , long time no write , long time no idea . That's why !
But ya, I'm really miss to update something here :')
Anddd today no specific topic and ikut suka suki saya sajaa lah nak share apa-apa.
Hihi. Takmahu baca? Sokay. Kbye bye~

Gurau saja, many Thanks to sesiapa yang TER'singgah' kat blog yang tak seberapa nih.
Thankssss ❤️

Okayyy to sesiapa graduated from matriculation, or stpm , asasian ke , mesti semua pakat sibuk fikir pasal continue study tok degree kan? Samelah kite hihi.
U mana ? Amek course apa? Alahaii soalan yang masih tak terjawab, kerana apa?
itu rahsia Allah, makcik pakcik abang kakak, tunggulah keluaq upu usm dulu, barulah tahu.
Boleh? Sabaq sikit hoho. 

Ramai tanya 'atiqah sambung studi dekat uniten ni jela, dekat dengan rumah'.
Hahah. U know , i rasa berat hati nak studi dekat dengan rumah nih, takut asyik nampak rumah sokmo, takpun pama ke abang ke kakak lalu lambai-lambai kek kita.
Aduhai , homesick lagi tahap max mungkin! So, rasa dangerous. Haha.
Lagipun , tak rasa feel sebab i dah duduk dalam uniten dari lahir, suasana u itu tidak dapat kurasakan sama sekali. Macehh! Hihi.

Btw, i just apply. And kalaulah rezeki dapat biasiswa YTN insyaAllah lah dipertimbangkan,
walau berat jugak dihati nih, sobss T.T Uniten swasta and mahal, so kalau kena guna duit sendiry memang tak lah, say bye bye. But for sesiapa yang niat nak continue Engineering kat IPTS, i cadangkan apply lah Uniten, engine good kat Uniten mihmih :')

Tapi tak semua course Engineering ada kat uniten nih, yang ada hanya :

Electrical Engineering
Electrical and Electronics Engineering
Mechanical Engineering
Civil Engineering

Selain engineering, ada jugak perakaunan, bussiness and IT.
Tapi perakaunan, bussiness ni dekat Uniten Muadzam,Pahang sana ye. Uniten Bangi hanya ada engineering and IT sahaja. Hihi.

[ Keep Calm and Keep Pray ]

Upu and Usm come out on same date and day which is 12 August 2014 (Tuesday).
Nextweek jah. Ketaq, nervous, macam-macam rasa ada alahai.
Family actually my parents kalau boleh nak i dapat dekat jah like ukm , upm cemtuh.
But okay compare uniten hihi. My mum always sebut-sebut ' harapnya ukm le'
Haha. Mungkin sebab ada cousin and his wife kat situ. Cousin dah pHD, his wife processing pHD. But Allah still knows the best, just pray for the best!

All the best everybody! Everything comes from Allah.
Bersyukur bersyukur dan bersyukurlah. Alhamdulillah:')
Tatkala saya mahupun anda jatuh kerana kecewa , ingatkan antara kita bahawa takdir Allah jauh lebih baik, dan setiap yang berlaku 'ada' hikmahnya.
Jangan melawan takdir. Note to myself too !

That's all for this entry, sorry for any mistake,
See u next entry insyaAllah!

May Allah bless :')

#RAYARAYARAYARAYARAYA#KEEPPRAYFORUMMAH#ALHAMDULILLAH#