Sunday, 24 August 2014

Pengalaman yay !

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah for giving chance to update this blog. Hayya manyak susah mau update 
akhir-akhir nih. Ampun maaf dipinta dari hujung rambut hingga hujung kaki ya, alang-alang syawal pun bakal sampai penghujung apa salahnya amalan memohon maaf tetap diteruskan. Haha. Okay berbalik pada topic sebenarnya lah, tak usah merepek-repek :')

[ Kredit ]

Pengalaman? Pengalaman apa? Kan begitu general lah this topic kehkeh.
Pengalaman bekerja lah, ini kali pertama tau cari pengalaman , sebelum nih lepas spm dolu-dolu mana ade kerja, kerjanya menanam anggur sahaja dirumah, tapi taktahu apa hasilnya ekeke. Lagipun dulu sibuk buat lesen kereta so..
'TER'memalaskan diri nak kerja, okayyy.

Then, memang dah pasang niat before final exam lagi, okayy cuti nanti nak kerja lah,
dah puas cuti dah dulu lepas spm so sekarang kerja kerja. Haha.
Kira-kira sebulan jugaklah menikmati cuti sepenuhnya dirumah then starting june masuklah bekerja sebagai staff sambilan di uniten, yay! Alhamdulillah.

Banyak jugaklah liku-liku kehidupan sebagai pekerja yang dilalui. Pergh pergh 
kadang-kadang rasa stressnya kerja, baik aku belaja, bermonolog sendirian haha. 
Seriuslah, kalau diberi pilihan kerja or belaja,
i akan pilih belaja lah. Hmm hmmmm. 
But everything going well, biasalah kerja di usia muda nih banyak ragamnyaaa hiks.

[ Inilah mimi syafi :') ]

i dapat kawan baru since lapor diri hari pertama lagi. Nama dia Syamimi Saufi. 
Just call her mimi. She comes from Perak, dimana letaknya matrikulasiku dulu ececehh jejak kasih le pulaks. Then dia habak ke kita dulu dia matrikulasi melaka, alahai dimana letaknya kampungku. Okay disini nampak tak persamaan antara kami :')

Kenal, rapat sampai lah ke harini. Hihi. Alhamdulillah, banyak yang kami belajar.
InsyaAllah lepas nih dia akan sambung studi kat upm ni je, alahai so dekat dengan my rumah. Hmm, rasa tak adil tau i kena pergi jauh-jauh sobsobss :'(
Tapi kami dibawah 'main course' yang sama which is Engineering but she takes civil, 
i pulak electrical. Hurghhh! May Allah ease our journey , ameen !

[ With mimi and kak pika ]

Okay this kakak ialah my partner dalam ofis hihi. Walaupun dia baru, tapi kami cepat mesra, yep really sad jugak nak tinggalkan dia sorang-sorang kat ofis, but terpaksa, 
sorry akak :'( tapi akak jangan risau, dulu kite pun rasa same macam akak, 
student-student ramai yang akan datang berkunjung kat department kite tuh, mereka semua baik-baik , cuma most yang international tuh kena speaking lah sikit eheh.  
 sebab dorang takfaham bahasa melayu haha. but sokay english broken pun takpe what, 
janji dia faham apa yang kita nak sampaikan =)
[ Inilah kak pika :') ]

Kami bertiga rapat. Makan sama-sama, borak sama-sama,
rindu, yep rindu. walaupun hanya 3bulan kami kenal, rasa sayu jugak nak berpisah.
ya Allah moga ukhwah ini tidak terhenti takat nih, moga kekal hingga ke syurga!
Ameen ya Allah.

Until here for this entry okay.
This week much things need to do, packing , packing and complete all.
May Allah ease:')

Memory June-August 2014 ❤️

Thanks for reading!